Aaron Pico čisti primjer odličnog atlete koji jednostavno nije dobar borac. Lik ima hrvanje na najvišem nivou, odličnu boksačku tehniku i velik KO power, ali svejedno je opet nokautiram. Ne može se ovo ni pripisati lošoj bradi jer ga je Borics pogodio koljenom koje bi nokautiralo svakoga. Zbog ovakvih stvari mi je smiješno kad ljudi seru da bi bilo koji tzv. ''A level athlete'' postao UFC prvak s 2 godine treninga. Jedno je biti talentiran za sport i odlična atleta, a nešto sasvim drugo je biti borac u jebenom kavezu.
Horiguchi i Caldwell su imali jako lošu borbu. Caldwell je izgledao dobro u prvoj rundi. Ono zaključavanje ruke iza Horiguchijevih leđa i laktovi su izgledali brutalno. Međutim sve nakon toga je bio teški lay and pray u kojem je Horiguchi očito pobijedio jer je jedini pokušavao zadati štetu i doći do finisha. Drago mi je da smo imali obrazovane suce, jer sam očekivao da će dati borbu Caldwellu. Horiguchi impresivno rušio NCAA Division 1 prvaka koji izgleda dve kategorije veći od njega, poseban borac. Cejudo-Horiguchi je najbolja borba koja se nikad neće desiti.
Šteta što u Bellatoru nema nikog za Horiguchija u bantamweightu. Jedino ovaj Patricky Mix što je pobijedio Bandejasa, ali on bi trebao prvo zaredati još koju pobjedu. Superfight s Pitbullom se čini kao odlična opcija jer je ovaj rekao da se može bez problema spustiti u bantamweight, ali on će sljedećih godinu dana biti zauzet featherweight grand prixom.
Za ostalo sam pogledao highlightse. Drago mi je da je Rory pobijedio, ali čini se da ni ova borba za titulu nije bila baš najuzbudljivija. Razbit će ga Lima u finalu.
Ode Sonnen u penziju. Hvala ti Američki Gangsteru! Rijetkost je da se jedan borac umirovi bez ijednog poraza na najvišem nivou MMA-a. Legenda!