What's new
Balkan Fight Forum | Fight 4 Pride

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Uzgoj i posjedovanje marihuane

fijesta

fijesta

Brown Belt
Brown Belt
Friends of Forum
expert member
[font=arial, helvetica, sans-serif]ZIMBABVE je legalizirao uzgoj marihuane u medicinske i znanstvene svrhe, javljaju svjetski mediji. [/font][font=arial, helvetica, sans-serif]Zimbabve je legalizirao marihuanu za medicinske potrebe i time postao druga afrička država koja dozvoljava upotrebu medicinske marihuane, nakon države Lesoto koja je to učinila prošle godine.[/font]

[font=arial, helvetica, sans-serif]Rekreativna upotreba ostaje zabranjena[/font]

[font=arial, helvetica, sans-serif] [/font][font=arial, helvetica, sans-serif]Zimbabve je mjesecima razmatrao legalizaciju, a sada će postati jedna od rijetkih afričkih država koje će od nje skupljati prihode. Stanovnici sada mogu zatražiti službenu dozvolu za uzgoj marihuane u medicinske i znanstvene svrhe, objavilo je ministarstvo zdravstva. Prijaviti se mogu osobe i tvrtke.[/font]

[font=arial, helvetica, sans-serif]Ranije je uzgoj i posjedovanje marihuane u Zimbabveu kažnjavano s maksimalno 12 godina zatvora. Rekreativna upotreba ostat će zabranjena. [/font]
 
fijesta

fijesta

Brown Belt
Brown Belt
Friends of Forum
expert member
"Španjolska je prilično tolerantna europska zemlja po pitanju pušenja „trave“. Možete ju uzgajati za osobnu upotrebu, no ne bi smjela biti vidljiva s ceste, jer u tom slučaju radite prekršaj. U toj zemlji postoji preko 5000 kanabis klubova, u kojima se legalno kupuje i puši marihuana, a sve što trebate napraviti jest biti član nekog takvog kluba. Klubovi se oglašavaju putem interneta pa ih je lako pronaći, unatoč manjku oglasnih ploča na ulicama."

Kako je uzgajaju kada ne smije biti vidljiva sa ceste?  :D

https://www.staputovanja.com/datoteke/slike/avio-karte/marihuana-legalno-spanjolska-08.jpg
 
fijesta

fijesta

Brown Belt
Brown Belt
Friends of Forum
expert member
Devet država - Aljaska, Kalifornija, Kolorado, Oregon, Masačusets, Mejn, Nevada, Vermont i Vašington, zajedno sa Vašingtonom DC, već je legalizovalo rekreativnu upotrebu marihuane, mada nisu sve dale dozvolu za njenu prodaju, niti naplaćuju porez od prodaje.

Države u kojima je prodaja dozvoljena zakonom prikupile su više od 1,6 milijardi dolara poreza otkako su donele takve odluke.

Broj pristalica legalizacije konoplje u SAD-u porastao je za više od 60 odsto od 2000. godine, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja iz januara 2018. koje je spoveo Pju Riserč Centar (Pew Researć). Ne tako davno, manje od 25 procenata Amerikanaca je podržavalo ideju o legalizacije ove biljke.

Prošle godine, legalna prodaja kanabisa je zabeležila snažan skok budući da su ukupne kupovine porasle za 30 procenata.

Promet na tržištu marihuane u SAD 11,7 milijardi dolara
 
fijesta

fijesta

Brown Belt
Brown Belt
Friends of Forum
expert member
Popularni trgovački lanac u Švicarskoj počeo prodavati marihuanu!  Naime, u švicarskom Lidlu moguće je kupiti marihuanu iz domaćeg uzgoja

Tri grama - 120 kuna (31.79 KM)

Cijene? Za gram i pol kanabisa iz domaćeg uzgoja morat ćete izdvojiti 18 švicarskih franaka, što je otprilike 110 kuna. Paketić s tri grama kanabisa iz staklenika stoji oko 120 kuna, piše britanski Guardian.

Popularni trgovački lanac ovime je iskoristio izmjene zakona iz 2011., prema kojem punoljetni Švicarci mogu kupiti kanabis s manje od jedan posto THC-a. Proizvodi iz Lidla napravljeni su tako da ne opijaju, već samo opuštaju.

Uzgoj se vrši u poluautomatiziranim staklenicima

Distributer kanabisa je švicarska tvrtka The Botanicals. Uzgajaju "travu" u zatvorenom prostoru, uz pomoć poluautomatiziranih staklenika.

"Oslanjamo se isključivo na održivu proizvodnju i ne dodajemo kemikalije ni sintetički ili genetski modificirane supstancije", navode u svojoj izjavi.
 
fijesta

fijesta

Brown Belt
Brown Belt
Friends of Forum
expert member
IZRAELSKA tvrtka Seedo koja se bavi proizvodnjom opreme za kućni uzgoj marihuane, izradila je istraživanje pod nazivom Weed Index 2018, u kojoj su kompilirali cijene marihuane u 120 gradova svijeta, ali i izračunali kolike bi porezne prihode tim gradovima donijela legalizacija marihuane.

Zagreb je na listi od 120 svjetskih gradova na 52. mjestu, s cijenom od 9,43 američka dolara po gramu. Marihuana je najskuplja u Tokiju, čak 32,66 dolara po gramu, a glavni grad Japana slijede Seul (32,44 dolara), Kyoto (29,64 dolara), Hong Kong (27,48 dolara) i Bangkok (24,81 dolar). Prvi europski grad na listi po skupoći grama marihuane je na šestom mjestu, a riječ je o Dublinu (21,63 dolara), dok je sedmi glavni grad Estonije Talin (20,98 dolara). U prvih deset najskupljih gradova za konzumaciju marihuane su još na osmom i devetom mjestu Šangaj i Peking, dok je deseti na listi Oslo.

U Zagrebu se godišnje konzumira 3,43 tone marihuane

Prema svemu tome, Zagreb - u kojem se godišnje konzumira 3,43 tone marihuane - mogao bi godišnje na legaliziranju i oporezivanju marihuane po poreznoj stopi za cigarete zaraditi 24,35 milijuna dolara. Preračunato u kune, riječ je o 145 milijuna kuna godišnje.Conor kupuje skupu marihuanu. http://www.sherv.net/cm/emo/smoke/smiley-rolling-joint.gif
 
fijesta

fijesta

Brown Belt
Brown Belt
Friends of Forum
expert member
ZAHTIJEVA LEGALIZACIJU :smoking-marijuana-031:

SAUCHA OTVORIO DUŠU U SABORU 'Povremeno pušim travu, volio bih da ne moram ići kod nekoga tko zna nekoga pa da kupim nešto što nemam pojma što je'

Legalizacija konoplje je kompleksan tema i zahtjeva široku javnu raspravu, poručili su u četvrtak u Saboru i vladajući i oporba odbijajući prijedlog Kluba Živog zida i SNAGA-e da se legalizira konoplja u poljoprivredne, medicinske i rekreativne svrhe.

Od konoplje se mogu proizvoditi mnogi proizvodi kao što su gorivo, papir, građevinski materijal i niz medicinskih preparata, kazao je Branimir Bunjac (Živi zid) predstavljajući prijedlog naglasivši da je konoplja tradicionalna hrvatska biljka.

"Za legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe potrebna je šira javna rasprava", kazao je Ivan Ćelić (Klub HDZ) upozorivši na negativne posljedice konzumiranja marihuane na zdravlje.

Predloženim izmjenama, dodao je, Hrvatska bi postala prva država u Europskoj uniji koja koja dopušta upotrebu marihuane u rekreativne svrhe.

Siniša Varga (SDP) najavio je da će Klub SDP-a o prijedlogu glasovati suzdržano no pozdravlja poticanje rasprave o toj temi. Slaže se i da je za upotrebu marihuane u rekreativne svrhe potrebna široka javna rasprava, a istog je stajališta i Božica Makar (HNS) koja kaže da je je riječ o kompleksnoj problematici.

Tomislav Saucha (NZ) u raspravi je pak priznao da povremeno konzumira marihuanu založivši se za njezinu legalizaciju.

- Ja sam probao to više puta, ne jednom i mogu reći da to koristi tu i tamo. Volio bih da kad mi se to zaželi da ne moram ići kod nekoga tko zna nekoga pa da kupim nešto što nemam pojma što sam kupio, kazao je.

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja u petak, a po utvrđenom rasporedu raspravljat će o tri točke, a uobičajenog glasovanja neće biti jer je ono odrađeno u četvrtak.

Zastupnici će raspravljati o prijedlozima saborskog Odbora za zakonodavstvo o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 3. Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranja koje su zatražili zastupnici Silvano Hrelja (HSU) i Peđa Grbin (SDP) te o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 42.stavka 3. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor koje je zatražilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Na dnevnom redu je i prijedlog izmjena Zakona o obveznim odnosima Kluba zastupnika Živoga zida i SNAGA-e, Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista i Klub zastupnika HSS-a kojim se predlaže da dužnici koji su zapali u financijsku krizu prvo otplaćuju glavnicu, a potom troškove i na kraju kamate.

Predloženim izmjenama, navode predlagatelji, smanjilo bi se opterećenje dužnika, olakšala otplata dugovanja blokiranih te im se omogućio lakši izlazak iz dužničkoga ropstva.

Izvor
 

Top

Dear User!

We found that you are blocking the display of ads on our site.

Please add it to the exception list or disable AdBlock.

Our materials are provided for FREE and the only revenue is advertising.

Thank you for understanding!